Hernieuwde samenwerking Panzi: wachtlijsten afbouwen

Tal van meisjes en vrouwen komen bij Mamas for Africa terecht via onze lokale onthaalpunten in de dorpen en de heuvels van Oost-Congo. En velen onder hen hebben medische hulp nodig in het ziekenhuis.

IMG_0841

Mamas for Africa geeft medische en psychologische hulp. Daarnaast organiseren we campagnes om het bewustzijn rond seksueel geweld en genderongelijkheid te vergroten.

Voor de medische zorgen hebben we geëngageerde verplegers in dienst. Als zij vaststellen dat een meisje of vrouw er te erg aan toe is – denk maar aan wonden na seksueel geweld en gynaecologische aandoeningen - dan vervoeren wij deze vrouwen naar één van onze drie partnerziekenhuizen. Daar krijgen ze de juiste hulp, én Mamas for Africa betaalt de rekening. Dankzij onze talrijke donateurs.

Een van die ziekenhuizen is het vermaarde Panzi ziekenhuis van Nobelprijswinnaar Dokter Mukwege in Bukavu. Daarnaast werken we ook samen met het CELPA ziekenhuis in Bukavu, en het Kasenga ziekenhuis in Uvira.

(Lees verder onder de foto)

IMG_9950

De nood is hoog

De nood is hoog. Tal van meisjes en vrouwen komen bij Mamas for Africa terecht via onze lokale onthaalpunten in de dorpen en de heuvels van Oost-Congo. En velen onder hen hebben medische hulp nodig in het ziekenhuis.

Mamas for Africa is hoofdleverancier in Panzi

Dokter Mukwege van het Panzi ziekenhuis: “jullie zijn 'hoofdleverancier' van vrouwen in het Panzi ziekenhuis.” Laat dit even tot je doordringen. In dit vermaarde ziekenhuis, wereldberoemd, kunnen zo veel patiënten terecht via de terreinwerking van Mamas for Africa. En hier draag jij aan bij door Mamas for Africa te steunen.

Dankzij ons uitgekiend netwerk van lokale onthaalpunten, verspreid over Oost-Congo, vinden meer en meer vrouwen de weg naar de hulpverlening. Want omdat er op het platteland in Oost-Congo geen medische infrastructuur aanwezig is, blijft onze ambulante hulp noodzakelijk. Zonder het netwerk van Mamas for Africa, zouden de meisjes en vrouwen er zonder medische zorgen blijven. Een levensbedreigende situatie!

(Lees verder onder de foto)

overbrengen naar Panzi

Een nieuwe overeenkomst met Panzi: wachtlijsten afbouwen!

Maar de wachtlijsten liepen op. Daarom hebben we een hernieuwe samenwerking met Panzi ziekenhuis onderhandeld. In deze samenwerking is afgesproken dat we voortaan per week meer meisjes en vrouwen mogen brengen voor medische zorgen.

Tot voor kort moesten we voorrang geven aan de vrouwen die er het ergst aan toe waren. Anderen, met slechts een beginnende aandoening of niet-levensbedreigende verwondingen … zij moesten dan wachten. Dit voelde niet goed, beste lezer.

Daarom kunnen we nu vrouwen sneller helpen met de juiste medische zorgen in het ziekenhuis. Dit is beter voor de gezondheid van de meisjes en vrouwen, maar ook beter voor hun families. Nu al deze meisjes en vrouwen sneller kunnen genezen, kunnen zij ook sneller hun leven ten volle leiden. Dankzij jouw steun!

Jouw steun is levensreddend

Dankzij Mamas for Africa en haar donateurs krijgen meisjes en vrouwen de medische zorgen die ze verdienen. Dikwijls gaat het over levensreddende operaties.

De conclusie is: jouw steun is levensreddend! Dankjewel.

Help mee