Klimaatgeweld in Uvira en Kalulu

Mamas for Africa vecht tegen seksueel geweld en ongelijkheid. Maar soms kennen we ook een extra tegenstander: klimaatproblemen. Vandaag is het waterpeil van het Tanganyikameer het hoogst sinds 1964.

WhatsApp Image 2024-05-10 at 13.11.05

Overstromingen in Uvira

Door uitzonderlijke regenval staat het waterpeil van het Tanganyikameer het hoogst sinds 1964, met overstromingen in Congo en in buurland Burundi als gevolg.

Mamas for Africa heeft in Uvira een onthaalpunt in het lokale Kasengaziekenhuis. In dat ziekenhuis laten we ook onze meisjes en vrouwen opereren wanneer ze nood hebben aan medische zorgen.

Ten gevolge van de overstromingen zijn honderden gezinnen uit hun huizen weggevlucht. Zij leven nu in geïmproviseerde tentenkampen.

WhatsApp Image 2024-05-10 at 13.11.05

WhatsApp Image 2024-05-10 at 13.11.21

Ook de weg tussen Uvira en Bujumbura (in buurland Burundi) is volledig onder water gelopen. Deze weg is een belangrijke handelsroute tussen beide steden. Momenteel behelpen de handelaars zich zo goed en kwaad als het kan door zich te verplaatsen met pirogues – Congolese kano’s - in plaats van te voet of met de wagen.

Mamas for Africa blijft extra waakzaam. Samen met jouw steun, laten we de meisjes en vrouwen niet in de steek!

Regen in Kalulu

IMG_9972

Ook in Kalulu regent het heel hard.

Eulalie, onze psychologe, vertelt: “Ja het regenseizoen is bijna uitgedruppeld, maar de buien zijn nog steeds erg heftig. De verplaatsing met de auto naar Kalulu was een zware rit door de modder en over smalle wegen die slingeren door het bos en de heuvels. Door al die regen zagen we soms amper waar we reden … Maar we beten door! Want elk meisje en elke vrouw heeft recht op zorg, toch?”

Help ons de regen te doorstaan 

Samen brengen we zorg in de heuvels en dorpen van Oost-Congo. Samen brengen we hulp op plaatsen waar bijna geen andere organisatie komt. Dat is het unieke aan het werk van Mamas for Africa. En jij maakt dit werk mogelijk!

Je krijgt een fiscaal attest bij een gift vanaf 40 euro

Je ontvangt 45% belastingvoordeel