Mpox in kamp SAIO

Recent in het nieuws: opflakkering mpox virus (apenpokken) in Oost-Congo. Momenteel bevindt de brandhaard zich rond Goma in de vluchtelingenkampen. Maar het virus sluipt nu toch dichterbij ...

IMG_1667

Mpox, een extra bedreiging voor de inwoners van SAIO

Recent in het nieuws: opflakkering mpox virus (apenpokken) in Oost-Congo. Momenteel bevindt de brandhaard zich rond Goma in de vluchtelingenkampen. Dat is een dagtocht verwijderd van ons werkgebied.

Maar net kregen we het bericht dat het virus nu ook kamp Saio nabij Bukavu heeft bereikt.

Daarom moeten we waakzaam zijn. Want SAIO behoord wel degelijk tot ons werkgebied. In dit kamp verblijven de families van militairen. Wanneer de militairen opdrachten uitvoeren op het veld, leven hun families hier in vaak erbarmelijke omstandigheden. Soms weken- en maandenlang. Ze leven in plastieken tentjes, en proberen er het beste van te maken.

Mamas for Africa is in SAIO werkzaam met sensibilisatie en medische acties. Want ook in dit kamp is er seksueel geweld en zijn er gezondheidsproblemen.

Mamas for Africa laat de inwoners van SAIO niet los, maar is momenteel wel extra waakzaam voor het virus. We volgen het op en hopen snel op de nodige hulp via vaccins.

Help mee