Dankzij jouw steun: gezondheidszorg in Kalulu

Voortaan zullen we regelmatig consultaties organiseren in Kalulu

IMG_9812

Gezondheidszorg in Kalulu

Vandaag nemen we je mee naar Kalulu. Een kleine dorpje in het district Kabare van Oost-Congo. Voortaan zullen we hier regelmatig consultaties organiseren.

Kalulu is moeilijk bereikbaar. De streek is afgelegen, woest en bergachtig. Je bereikt de dorpjes via smalle zandwegen. Deze wegen, die als rode slangen door de diepgroene bossen slingeren, verwateren in het regenseizoen tot gladde hindernisbanen.   

In dit vergeten gebied komt er zelden hulp. Kinderen joelen als ze onze wagen zien aanrijden. Ze roepen ‘gari gari’, wat auto betekent in het Mashi, de lokale taal.

Dit is Mamas for Africa: samen verlenen we hulp op plaatsen waar amper iemand anders komt. Dankzij jouw steun.

De mensen in de heuvels van Kalulu leven van landbouw en veeteelt.

Vlees, vruchten en gewassen worden naar lager gelegen marktcentra gebracht om te verkopen. Transport is er niet echt. Daarom zijn het meestal de vrouwen die het koopwaar dragen naar de marktjes. Het is een uitputtende tocht met kilo’s lasten op het hoofd en op de rug.  

Door deze intense arbeid ontwikkelen veel vrouwen een prolaps. Een typische aandoening bij het uitvoeren van zware arbeid in combinatie van te snel op elkaar volgende zwangerschappen en slechte verzorging tijdens na de bevalling.

Onze verplegers geven de eerste zorgen bij prolaps. Vrouwen die er erg aan toe zijn, brengen we naar verder gelegen ziekenhuizen waar ze, dankzij jouw steun, de juiste operaties krijgen.

En uiteraard ligt seksueel geweld op de loer wanneer rebellenlegers door de streek sluipen en een spoor van verdriet achterlaten. We bieden psychologische en medische zorgen. En om dat geweld in te dammen, zetten we in op bewustmaking en sensibilisatie.

Daarom is jouw steun aan Mamas for Africa nodig! 

Samen komen we in actie om het leven van meisjes en vrouwen in Oost-Congo beter te maken.

Wat kan je zelf doen? Contacteer ons via de knop hieronder!