Een netwerk van lokale medewerkers

Zuid-Kivu, het deel van Oost-Congo waar Mamas for Africa zich inzet voor kwetsbare vrouwen en meisjes, is een omvangrijk gebied. Het is ongeveer tweemaal zo groot als België en er wonen zowat 5 miljoen mensen, verspreid over honderden dorpjes. Het is voor onze mensen onmogelijk om overal tegelijk te zijn. Daarom breiden we ons netwerk op van lokale onthaalpunten uit. Deze centra worden uitgebaat door lokale medewerkers.

Deze lokale medewerkers, mannen en vrouwen, zijn onze APS’sen. Dat is de afkorting van Assistent Psycho-Sociale. Het zijn mannen en vrouwen die het verlengstuk zijn van ons werk in de afgelegen dorpen. Ze kennen de eigen gemeenschappen door en door en schieten in actie als er ergens iets niet pluis is met een vrouw of haar familie. Vrouwen en meisjes kunnen bij hen ook terecht voor consultaties, met vragen, …

 

Bora Tito is APS en vertegenwoordigt Mamas for Africa in Kalehe.

Bora baat ons onthaalpunt in Kalehe uit. Ze is het aanspreekpunt, ze helpt waar kan. En ze staat constant in contact met ons Maison de la Femme in Bukavu.

Om vanuit hetzelfde engagement en met een gedegen kennis van zaken hun werk te kunnen doen, nodigen we Bora en haar collega’s geregeld uit in ons Maisons de la Femme van Bukavu waar ze een doorgedreven training krijgen. En uiteraard gaan we zelf veel ter plaatse en bieden we kennis en ondersteuning.

 

Bora Tito is APS. Deze sterke vrouw vertegenwoordigt Mamas for Africa in Kalehe.

 

Zorgen voor de meest kwetsbare vrouwen is de kern van ons dagelijks werk. Maar zorgen voor hen die moeten zorgen voor die vrouwen, is minstens even belangrijk. Ook daar zetten we op in. Samen sterk!

Opleiding van de APS'sen in Bukavu.

 

Jij bent deel van ons team. Dankzij jouw steun werken onze ploegen dag na dag aan gerechtigheid, waardigheid en gelijkheid voor vrouwen. Samen laten we vrouwen vooruitgaan!

Naar boven