Timothée, pycholoog bij Mamas for Africa

Wat een verkrachting met iemand doet? Ik zie het elke dag opnieuw, wanneer een nieuw slachtoffer van seksueel geweld bij mij wordt aangemeld. Radeloos, fysiek en vooral ook psychisch kapot, en dikwijls aan hun lot overgelaten. Als psycholoog bij Mamas for Africa probeer ik deze slachtoffers van dat geweld bij te staan zoveel ik kan. Vooral door te luisteren en mee te zoeken naar een nieuwe weg in hun leven.

De nood aan psychologische hulp is bijzonder hoog in Oost-Congo. En wij hebben uw steun daarbij broodnodig. Kijk hier hoe u kan helpen.

Nu al zien ik en mijn collega psychologen van Mamas for Africa ruim 400 getekende vrouwen per jaar! Dat is meer dan één vrouw per dag! Het zijn 400 vrouwen die overeind kunnen krabbelen, de rug rechten en het leven opnieuw oppakken. Als u hen daarbij helpt!

In heel Oost-Congo zijn er amper organisaties die psychologische hulp aanbieden. In de afgelegen dorpen komen ze al helemaal niet. Mamas for Africa is één van de weinige die dat wél doet.

Psychologische hulp helpt méér dan enkel het slachtoffer. Dikwijls combineren we dit met een begeleiding van de familie of zelfs de gemeenschap. Het zijn kleine zaadjes die op termijn in de hele regio gaan kiemen. En zo dringen ze het geweld stilaan terug. Ik durf dit te hopen. Hoopt u met mij en steunt u daarom mijn werk?

Steun Mamas for Africa met een maandelijkse of éénmalige gift.

 

 

“Timothée helpt me mijn verdriet te begrijpen.”

Ik ben Lucille, 32 jaar. Ik werd verkracht door een onbekende man. Hij sleurde me in het struikgewas en deed vreselijke dingen met me. Ik wilde doodgaan. Ik voelde me vies, geen vrouw meer. Ik had heel veel pijn. Gelukkig ontmoette ik iemand van Mamas for Africa. Ze nam me mee en bracht me bij Timothée. Een man! Eerst wilde ik weglopen, maar hij was vriendelijk. Hij luisterde naar mij. Niet één keer, maar dag na dag. En toen week na week. En nu nog elke maand. Ik heb veel aan Timothée. Hij helpt me mijn verdriet te begrijpen en opnieuw te leven.