Nobelprijs voor Dr. Denis Mukwege

De Congolese gynaecoloog Denis Mukwege die slachtoffers van seksueel geweld behandelt in het Panzi Ziekenhuis in Oost-Congo, en Nadia Murad, de jezidi-vrouw die in de VN getuigde over haar gevangenschap bij terreurgroep IS, hebben dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede gekregen.

Mamas for Africa werkt al jarenlang samen met Dr. Mukwege van het Panzi Ziekenhuis in de strijd tegen het seksueel geweld op vrouwen in Oost-Congo.

Eerder sprak Dr. Mukwege zijn waardering al uit over het werk van Mamas for Africa en schreef hij ook een dankbrief aan de organisatie.

Hieronder leest u enkele citaten uit een brief die de dokter aan Mamas for Africa schreef:

“Sinds 2004 is Mamas for Africa een van de trouwste partners van het Algemeen Ziekenhuis van Panzi.

… / …

Het doorverwijzen van patiëntes, het vervoer naar het ziekenhuis en de opvolging na ontslag uit het  ziekenhuis. Mamas for Africa neemt het allemaal op professionele wijze op zich.

…/…

Voorts zorgt Mamas for Africa in de rurale gemeenschappen voor hepatitisvaccinaties en voor toegankelijke gynaecologische zorgen, zodat het verblijf in het Panzi-ziekenhuis voor veel patiënten kan worden bekort.

…/ …

In 2016 hebben de beide Maisons van de organisatie enkele honderden patiëntes doorverwezen, ook minderjarigen. Ik dank Mamas for Africa voor het mooie werk en hoop dat de organisatie nog lang onze partner blijft.”

   Getekend, dokter Denis Mukwege

Mamas for Africa wenst Dr. Mukwege proficiat en zal zich samen met hem en het team van Panzi verder blijven inzetten voor de vrouwen en meisjes van Oost-Congo.