Mamas for Africa tijdens de coronacrisis

 

Beste sympathisant,
 
Net zoals in België worden er in Congo strenge voorzorgsmaatregelen getroffen om het coronavirus in te dijken. We moeten u natuurlijk niet vertellen welke ernstige gevolgen dit virus zou kunnen hebben voor de Congolese samenleving. Een samenleving die sowieso al getekend is door onveiligheid, beperkte gezondheidszorg, armoede, …

Onze beide Maisons de la Femme zijn onderworpen aan verstrengde maatregelen. Maar wij blijven operationeel en zijn in de mogelijkheid slachtoffers op te vangen. Want het coronavirus zorgt er niet voor dat er plots een verminderde hulpvraag is. Armoede, verkrachtingen, gezondheidsproblemen, … het blijft dagelijkse realiteit in Congo.

Ook blijven we aanwezig op het terrein, uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen. Zo gingen we enkele dagen geleden nog naar enkele kleine dorpen rond Uvira om er Hepatitis B-vaccinaties toe te dienen.

Beste sympathisant van Mamas for Africa. U kan op ons rekenen. Wij laten de vrouwen in Oost-Congo niet in de steek. En …  wij laten ook ons personeel niet in de steek. Onze teams blijven operationeel, we helpen hen met het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen en we betalen iedereen netjes door. Want hun grote inspanningen voor de vrouwen in Oost-Congo, dat is ons en uw vertrouwen waard.

Mogen wij daarom op uw steun blijven rekenen? We beseffen maar al te goed dat de coronacrisis bij iedereen in België voor stress en onzekerheid zorgt. Maar ook de vrouwen in Oost-Congo gaan door een moeilijke periode. Het leven is er hard en onzeker; en het coronavirus zorgt voor nog meer onzekerheid. Wij laten hen echter niet in de steek!

Beste sympathisant, wij hopen oprecht dat u en allen die u dierbaar zijn, in goede gezondheid verkeren. Dit is een moment waarin solidariteit en samenhorigheid belangrijk zijn.

Bedankt voor uw steun,

Jan Goossens
Directeur Mamas for Africa