Maak kennis met Jochen, de bedenker van onze advertentie voor De Standaard Solidariteitsprijs

Maak kennis met Jochen, het creatieve genie achter onze advertentie voor De Standaard Solidariteitsprijs.
(Trouwens, je kan nog tot en met 30 augustus je stem uitbrengen. Doen dus hé !  https://mamasforafrica.be/…/stem-voor-de-vrouwen-van-oost-…/)

MFA: Hoe ben je eigenlijk op het idee gekomen van de advertentie?
Jochen: Bij toeval… Na eerst wat andere ideeën uitgeprobeerd te hebben, tekende ik enkele Venussymbolen ♀️ en legde die even opzij. Hierdoor zag ik deze schetsen toevallig omgekeerd op tafel liggen en ontwaarde ik er plots een soort dramatiek in; het symbool ♀️ transformeerde namelijk in een kruis ✝️ / graf, en vice versa... Ik zag hierin een symbolische verwijzing naar de extreme en donkere problematiek in Congo die "omgedraaid" moet worden. Zodat een vrouw terug vrouw kan zijn.

MfA: Wat spreekt je aan in Mamas for Africa?
Jochen: Seksueel geweld komt veel te veel voor in Oost-Congo en ik vind het daarom super belangrijk steun te geven aan de vrouwen die er slachtoffer van zijn.

MfA: Je bent zopas afgestudeerd als Beeldend Ontwerper aan het LUCA School of Arts te Gent. Wat zijn je toekomstplannen?
Jochen: Ik ben sinds 1 juli aan de slag bij reclamebureau mortierbrigade. Daar hoop ik nu een vaste creative te worden en zo door te groeien.

MfA: Succes Jochen, en nog eens bedankt voor je prachtige advertentie!