Internationale Vrouwendag 2023

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Op deze dag staan vrouwen over de hele wereld centraal. We roepen op tot onbeperkte gelijkheid: voor een wereld die divers, rechtvaardig en inclusief is.

Met Internationale Vrouwendag vieren we de verwezenlijkingen van vrouwen. Alle lof voor hen die vechten voor verandering. Zoals Nicole, Eulalie, Furaha, Néné, Bora, … zij en alle collega’s van Mamas for Africa vatten dagelijks de strijd aan met veel gedrevenheid en volharding. Ze zijn een baken van hoop in Oost-Congo, een regio die verscheurd wordt door een onrechtvaardige oorlog.

Met Internationale Vrouwendag eren we natuurlijk ook de overlevers. Zoals Chance, Julie, Simone, Flora, Céline, … te veel namen om hier op te lijsten. Ze zijn overlevers van seksueel geweld in een hartverscheurende oorlog die niet de hunne is. Hun moed en doorzettingsvermogen zijn inspirerend. Door te luisteren naar hun verhalen, door van hen te leren en door mee te voelen tijdens hun herstel maken we de Congolese samenleving samen beter.

Uw steun is hierbij een drijfveer. Dus ook u moet vandaag gevierd worden. Bedankt en proficiat! Want zonder uw steun, zouden onze teams in Oost-Congo niet over de nodige middelen beschikken om dagelijks in de weer te zijn voor verzorging, verandering en verbetering.

Geniet van deze dag,

Anke Dumez, directrice Mamas for Africa