Het belang van lokale medewerkers

Zuid-Kivu, het deel van Oost-Congo waar Mamas for Africa zich inzet voor kwetsbare vrouwen en meisjes, is een omvangrijk gebied. Het is ongeveer tweemaal zo groot als België en er wonen zowat 5 miljoen mensen, verspreid over honderden dorpjes. Het is voor onze mensen onmogelijk om overal tegelijk te zijn. Daarom hebben we een netwerk uitgebreid van contactpersonen en lokale medewerkers om mee samen te werken.

Deze mannen en vrouwen zijn onze APS’sen. Dat is de afkorting van Assistente Psycho-Sociale. Het zijn mannen en vrouwen die het verlengstuk zijn van ons werk in de afgelegen dorpen. Ze kennen de eigen gemeenschappen door en door en schieten in actie als er ergens iets niet pluis is met een vrouw of haar familie.


Bora is APS. Deze sterke vrouw vertegenwoordigt al enkele jaren Mamas for Africa in Kalehe.

Om vanuit hetzelfde engagement en met een gedegen kennis van zaken hun werk te kunnen doen, nodigen we Bora en haar collega APS’sen geregeld uit in onze Maisons de la Femme van Bukavu of Uvira waar ze een doorgedreven training krijgen.

Zorgen voor de meest kwetsbare vrouwen is de kern van ons dagelijks werk. Maar zorgen voor hen die moeten zorgen voor die vrouwen, is minstens even belangrijk. Ook daar zetten we op in. Samen sterk!


Opleiding van de APS'sen in Bukavu.

Beste sympathisant, dit is mogelijk dankzij uw steun. U bent deel van ons team. Samen met u werken onze ploegen dag na dag aan gerechtigheid, waardigheid en gelijkheid voor vrouwen.