Wereldvrouwenmars 2015

Voor de verbetering van de positie van de vrouw zijn al grote stappen gezet. Toch worden vrouwenrechten over de hele wereld nog altijd met de voeten getreden. Ook in België. Mamas for Africa is solidair met vrouwen wereldwijd. Op vrijdag 6 maart stappen wij daarom mee met de Wereldvrouwenmars en komen wij op tegen geweld en tegen armoede waarvan vrouwen het slachtoffer zijn.

In 2015 worden er in België en overal in de wereld acties georganiseerd voor de vierde editie van de Wereldvrouwenmars. Duizenden vrouwen zullen samen stappen en over alle grenzen heen hun stem laten horen tussen 8 maart - Internationale Vrouwendag - en 17 oktober - Internationale dag voor het uitbannen van de armoede.

De Wereldvrouwenmars is een netwerk van acties over heel de wereld tegen armoede en voor de herverdeling van de rijkdom, tegen geweld en voor de integriteit van vrouwen.

De Wereldvrouwenmars ontstond in 1996 en is snel een wereldbeweging geworden waar je niet omheen kunt. De Wereldvrouwenmars maakt het mogelijk Belgische vrouwengroepen zichtbaar te maken, te versterken en te verenigen rond de gemeenschappelijke eisen tegen geweld en armoede waarvan de vrouwen het slachtoffer zijn.

Mamas for Africa doet mee met de Wereldvrouwenmars.

Wat? Wereldvrouwenmars solidariteitsactie op 6 maart 2015
Waar? Afspraak op het Europakruispunt voor Brussel Centraal
Wanneer? Om 12u is er een feministische picknick met getuigenissen en animatie. Om 14u starten we met een mars van Brussel Centraal tot aan het Justitiepaleis.

Komt u mee op voor vrouwenrechten? Sluit u dan bij ons aan! U kan zich telefonisch aanmelden op het nummer 016/20 63 43. Meer info vindt u op www.wereldvrouwenmars.be.