Verkozen tot "Vredesvrouw 2012"

Hilde Mattelaer is voorzitster en één van de drijvende krachten achter Mamas for Africa. Haar jarenlange inzet werd vandaag bekroond met de eretitel "Vredesvrouw 2012". Die erkenning kreeg ze van Platform 1325, genoemd naar een VN-resolutie die ijvert voor mensen- en vrouwenrechten in de wereld.

Foto: Guy Goossens

Al meer dan tien jaar zet Hilde zich in voor de meest noodlijdende vrouwen in Zuid-Kivu. "Mijn titel als "Vredesvrouw 2012" is een hele eer. Ik beschouw het niet alleen als een erkenning voor mijzelf, maar voor alle medewerkers van Mamas for Africa die zich alle dagen inzetten voor de vele Afrikaanse vrouwen die hulp nodig hebben".

De 18 vredesvrouwen 2012 zijn Belgische vrouwen of vrouwen die in België verblijven. Allemaal ijveren zij op hun manier voor vrede, verzoening en vrouwenrechten. Tijdens de ceremonie kregen zij in de Belgische Senaat hun ereteken, de "zilveren klaproos", uit handen van de senatoren van het Adviescomité voor Gelijke Kansen voor Vrouwen en Mannen in aanwezigheid van koningin Paola.