Le bruit des os qui craquent

Nu zondag 10 februari organiseert Mamas for Africa voor het tweede weekend op rij de theatervoorstelling “Le bruit des os qui craquent”, vrij vertaald “De schreeuw van een geschonden kind”. Hiermee zetten we het wrede lot van vrouwen en meisjes in Oost-Congo in de kijker. Na de voorstelling modereert VRT-journalist Peter Verlinden een panelgesprek over achtergronden en oplossingen.

“Le bruit des os qui cracquent”

Het theaterstuk wordt gebracht door een Congolees-Rwandees gezelschap. Het vertelt het verhaal van twee meisjes kindsoldaten die ontsnappen aan de greep van een rebellenleider. Parallel getuigt een verpleegster over hun lijdensweg voor een ‘commissie’, het publiek. Het is een hard stuk over het rekruteren van kinderen door gewapende bendes. Tot op vandaag een harde realiteit in Oost-Congo.

Na de voorstelling modereert VRT-journalist Peter Verlinden een panelgesprek met sprekers uit de politiek, de media en de NGO Federatie. Rond de tafel zitten zondag gewezen radiojournalist Guy Poppe, Nadia Nsayi van Broederlijk Delen, directrice van RCN Justice & Démocratie Geert Bossaerts en Maddy Tiembe van AFEDE. Hoe pakken onze politici deze kwesties aan?  En hoe helpen zij ons in deze strijd tegen dit onrecht?

Voorzitster Hilde Mattelaer, die onlangs de eretitel kreeg van “Vredesvrouw 2012”, verbleef zelf al vele malen in de streek. Zij legt uit: “Wanneer op grote schaal  vrouwen en meisjes op een gruwelijke manier worden misbruikt en uitgebuit, kunnen wij onze ogen niet sluiten. Mamas for Africa wil dit onrecht in de ogen kijken en probeert het lot van deze vrouwen te verlichten”.

Na afloop is er een receptie met Afrikaanse hapjes en drankjes. De opbrengst van deze voorstelling gaat naar de Maisons de la Femme van Mamas for Africa in Bukavu en Uvira.

Praktisch

Wat: Matineevoorstelling "Le bruit des os qui craquent", panelgesprek en receptie

Waar: Théâtre de Poche, Gymnasiumweg 1A, 1000   Brussel   (Ter Kamerenbos)

Wanneer: Zondag 10 februari om 14u.

Prijs van de tickets: € 12 voorstelling en panelgesprek + € 15 receptie met Afrikaanse hapjes en drankjes (facultatief)

Reservatie: Telefonisch 016/20 63 43 of via mail info@mamasforafrica.be.

Graag na aanmelding het bedrag overschrijven op het rekeningnummer BE37 4319 1684 0128 met vermelding “Theater 10 februari”.  Zodra wij de betaling hebben ontvangen, krijgt u van ons een bevestiging en liggen de kaarten klaar aan de kassa.