De Andere Kerstmarkt in Leuven

Een kerstmarkt met vzw's en ngo's die de kloof tussen arm en rijk bestrijden in het noorden en/of het zuiden. 

Hebt u al eens bedacht hoe anders Kerstmis zou kunnen zijn? Voor mensen in armoede bijvoorbeeld? Niemand droomt ervan om werkloos of arm te worden.

Het thema van Welzijnszorg, tevens het thema van De Andere Kerstmarkt, is dan ook: ‘Een toekomst zonder armoede?’.  We staan hier niet altijd bij stil en nochtans is de kerstperiode een uitgelezen moment om dat wél te doen.

Welzijnszorg, Wereldsolidariteit en Beweging.net Leuven willen er alvast de aandacht op vestigen en organiseren reeds voor de 23ste keer, met een hoop vrijwilligers, De Andere Kerstmarkt en willen er opnieuw een succes van maken.

Dit initiatief wil een alternatief bieden voor de commercialisering van Kerstmis. U vindt er geschenkenstands van allerlei organisaties en vzw’s, actie ‘Soep op de Stoep’, en een gezellige cafetaria. Opbrengst van actie ‘Soep op de Stoep’ en de cafetaria gaat naar projecten van Welzijnszorg en Wereldsolidariteit.

De Andere Kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 16 december van 12 tot 20 uur en op zondag 17 december 2017 van 12 tot 19 uur in school Sancta Maria, Tiensestraat (naast hoofdingang stadspark) in Leuven.