Als zelfs kinderen niet veilig zijn ...

Ook dit najaar start Mamas for Africa met een nieuwe affichecampagne. Thema dit jaar is verkrachting en geweld bij jonge kinderen. Het jarenlange conflict in de regio van Oost-Congo heeft verkrachting er zo ‘gewoon’ gemaakt, dat  seksueel misbruik er een gigantisch maatschappelijk probleem is geworden. Ook kinderen en jonge meisjes worden niet gespaard.

Jong of oud. Meisje of vrouw. Niemand is veilig voor verkrachting in Oost-Congo. Er bereiken ons meer en meer verhalen van tieners en jonge kinderen die worden aangerand. Dikwijls door ‘gewone’ burgers. Dat de oorlog en wetteloosheid in Oost-Congo dergelijke praktijken in de hand werken, is wellicht correct. Maar verschaft het ons een alibi om niets te doen?!

Mamas for Africa zet daarom samen met partners in op sensibilisering. We gaan praten met dorpsoudsten en lokale autoriteiten. We spreken in de dorpen de mannen aan op hun verantwoordelijkheid en respect voor vrouwen. We geven vormingen aan de dorpsgemeenschappen om solidair te zijn met de slachtoffers.

Maar dat is niet genoeg.

Directe hulp bieden is onze eerste zorg!

Hoe belangrijk onze sensibiliserende acties ook zijn, toch blijft hulp bieden aan slachtoffers de eerste zorg van Mamas for Africa en haar partners. Verkrachte vrouwen hebben in de eerste plaats nood aan directe medische bijstand.

En zeker als het om jonge meisjes en kinderen gaat, is intensieve psychologische ondersteuning een bittere noodzaak.

In veel gevallen is helaas ook materiële steun nodig. Zoals voedsel en onderdak. Veel misbruikte vrouwen worden immers nog altijd door hun familie verstoten.

Toon onze affiche in je buurt!

Vraag gratis jouw affiche aan op het nummer 016/20 63 43. Of mail naar info@mamasforafrica.be. Hang de affiche voor je raam, op je werk, in de bibliothee of sportclub, zodat elke voorbijganger ze ziet. Zo help jij mee om ook andere mensen te overtuigen van het belang van onze solidariteit met de vrouwen en meisjes in Oost-Congo. Bovendien maak je kans op een geschenk van Mamas for Africa.

Win een geschenk van Mamas for Africa

Maak een selfie of foto van jezelf en de opgehangen affiche en stuur deze voor 11 november 2015 naar info@mamasforafrica.be. Je mag de foto ook per post opsturen naar Mamas for Africa, Ravenstraat 98, 3000 Leuven. Vermeld bij de foto je naam, adres en email, en de plek waar je de affiche hebt opgehangen. Je maakt dan kans op een verrassing. Ben jij straks een van onze winnaars?

Drie deelnemers winnen een handdoek van Mamas for Africa die met de hand geborduurd werd door vrouwen in een atelier in Rwanda.

Hoe meer affiches je op verschillende plaatsen hangt, hoe meer kans je maakt op een geschenk. Je krijgt namelijk één kans per uniek opgehangen affiche. De winnaars worden schriftelijk op de hoogte gebracht.