Voorzitster Mamas for Africa erkend als één van 30 sterke vrouwen die de wereld veranderden

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op 8 maart schreef het magazine Knack een artikel: "30 sterke vrouwen die de wereld veranderden". Een hele eer dat onze voorzitster Hilde Mattelaer hierin wordt vermeld als één van deze vrouwen!

"Dertig vrouwen die uw leven van vandaag beïnvloed hebben en zich nog steeds inzetten om van de wereld een beter functionerende en meer menselijke plek te maken. Dertig vrouwen die wij bewonderen. Dertig vrouwen die een plek in de schijnwerpers verdienen.", zo schrijft Knack.

Op het lijstje met grote namen vinden we onder andere Hillary Clinton, Angela Merkel, Leymah Roberta Gbowee, Aung Sang Suu Kyi, Jeanne Devos, Marleen Temmerman... Tussen al deze "straffe madammen" prijkt ook Hilde Mattelaer. 

Hilde Mattelaer is voorzitster en één van de drijvende krachten achter Mamas for Africa. Al meer dan tien jaar zet zij zich in voor de meest noodlijdende vrouwen in Zuid-Kivu (DR Congo). "Deze erkenning is een hele eer. Niet alleen voor mezelf, maar voor alle medewerkers van Mamas for Africa. Elke dag opnieuw zetten zij zich in voor die vele Afrikaanse vrouwen die hulp nodig hebben en die geen stem hebben".

Nadat ze in december 2012 werd bekroond met de eretitel "Vredesvrouw 2012", wordt Hilde Mattelaer vandaag dus opnieuw in de bloemetjes gezet. De 30 sterke vrouwen zijn actief op verschillende terreinen. Maar allemaal zetten zij zich in om op hun manier mee te werken aan een beter functionerende en meer menselijke wereld. "Gelukkig houdt het aantal sterke vrouwen niet op bij deze 30", aldus Knack.

Lees het volledige artikel op http://www.knack.be/nieuws/dossiers/internationale-vrouwendag/30-sterke-vrouwen-die-de-wereld-veranderden/article-4000258570737.htm