108 x dankjewel

In november voerde Mamas for Africa actie via een onlinecampagne, een radiospot, items op televisie en in de kranten.

De actie sloeg aan: dankzij de steun van tal van nieuwe donateurs kunnen we binnenkort 108 vrouwen in Oost-Congo laten opereren.

Wanneer meisjes of vrouwen bij ons komen met gynaecologische problemen of complicaties na verkrachting, bieden we zelf de eerste zorgen. Maar voor verder onderzoek en operaties werken we samen met enkele kwaliteitsvolle ziekenhuizen in de regio.

Dankzij onze goede band met Nobelprijswinnaar Dr. Mukwege ontvangen onze patiënten in zijn Panzi ziekenhuis gratis medische zorgen. Maar de plaatsen zijn er beperkt. Daarom werken we ook samen met de ziekenhuizen van Kasenga en Mukongola. Daar kost een ingreep al snel 400 euro – een gigantisch bedrag in Oost-Congo.

In vergelijking met België is dat een peulschil te noemen, maar voor families in Oost-Congo is dat een waanzinnig bedrag. Daarom laat Mamas for Africa deze vrouwen niet in de kou staan en neemt hun ziekenhuisfactuur ten laste.

Belangrijk: zonder uw steun zouden deze vrouwen geen toegang hebben tot een operatie, door armoede en maatschappelijke uitsluiting.

Samen geven we deze meisjes en vrouwen wat ze verdienen: kwaliteitsvolle gezondheidszorg.