Neem Mamas for Africa op in uw nalatenschap

Afscheid nemen van het leven valt ieder van ons zwaar. Hoe graag zouden we niet verder willen gaan? Goed doen, zoals we bezig waren. Helpen, waar we konden. Maakt de dood dan een einde aan onze wens om voor anderen te zorgen?

Als u bij zulke vragen stilstaat, dan vindt u hier het antwoord. U kúnt blijven helpen. Ook als u er niet meer bent. Geef een stukje van uw nalatenschap aan Mamas for Africa. En dankzij u krijgen talloze kwetsbare en gekwetste vrouwen en meisjes de noodzakelijke hulp na een verkrachting of een zware aandoening zoals baarmoederverzakking.

Tegenwoordig kiezen mensen er vaker voor om aan het einde van hun leven een betekenisvol gebaar te stellen voor de toekomst. Ze doen dat met een legaat of schenking. Ook u kunt dat doen en maakt daarmee het verschil voor heel wat kwetsbare vrouwen en meisjes in Oost-Congo.

Overweegt u een schenking of legaat aan Mamas for Africa? En wilt u daar eens met iemand van onze vzw over praten? Bel of mail dan met Sandra. Zij beantwoordt graag uw vragen.

Sandra Nelles contacteren? Bel 016/20 63 43 of mail naar sandra@mamasforafrica.be.

Of vraag onze gratis brochure over nalaten aan Mamas for Africa en de informatiegids 'Goed geregeld, goed gegegeven' van Testament.be aan.

Belangrijk nieuws: Vanaf 1 juli 2021 gaat in Vlaanderen het 0%-tarief in voege voor schenkingen en legaten aan goede doelen. Echter ook de fiscale regeling rond duolegaten zal vanaf dan veranderen: dat houdt in dat testamenten met een duolegaat geen fiscaal voordeel meer opleveren voor alle overlijdens vanaf 1 juli 2021. In Brussel en Wallonië verandert er niets.

Concreet betekent dit dat, indien u in het verleden een testament met duolegaat hebt opgemaakt, dit vanaf 1 juli 2021 geen fiscaal voordeel meer zal opleveren voor uw particuliere begunstigden. Bovendien is de kans groot dat het goede doel zoals Mamas for Africa meer erfbelasting moet betalen dan de waarde die het ontvangt. In dat geval zou het genoodzaakt zijn om het legaat te verwerpen. Uw testament zal dus veelal niet meer uitvoerbaar zijn of niet de uitwerking hebben die u voor ogen had.

De nieuwe regels gelden voor alle overlijdens na 30 juni 2021. Ongeacht de datum waarop u uw testament heeft opgemaakt.

Had u al een duolegaat opgesteld? Dan zal u in de meeste gevallen uw testament moeten heroverwegen om zeker te zijn dat de regeling aan uw wensen beantwoordt. Hopelijk ligt uw hart nog steeds bij Mamas for Africa. Voor Mamas for Africa zijn legaten immers onmisbaar om de strijd tegen seksueel geweld op vrouwen en meisjes in Oost-Congo verder te zetten.

Voor de particuliere begunstigden in uw testament met duolegaat zal zoals gezegd, geen fiscaal voordeel meer zijn, maar op een enkel legaat aan Mamas for Africa is geen enkele erfbelasting meer verschuldigd.

Ook voor schenkingen aan het goede doel zoals Mamas for Africa geldt vanaf 1 juli het nultarief. Uw legaat of schenking komt dus 100% bij Mamas for Africa terecht.

Wij helpen u graag verder. Discreet en vrijblijvend.

Bedankt alvast om samen met Mamas for Africa vrouwen vooruit te laten gaan.

Voor Brussel en Wallonië blijven de tarieven en de fiscale regelgeving rond duolegaten ongewijzigd.