Onze projecten.
Vele kleintjes maken een groot verschil.

Mamas for Africa is niet zo te vinden voor grootschaligheid. Grote initiatieven staan dikwijls ver van de mensen. Daarom zetten we alles in op kleine initiatieven die gedragen worden door de mensen van de streek.

Maar elk van deze initiatieven komt pas van de grond dankzij jouw hulp. Volg even mee en kijk of je één van de projecten van Mamas for Africa in het bijzonder wilt steunen.

Maison de la Femme Bukavu

Maison de la Femme Bukavu

Maison de la Femme Bukavu is het eerste Maison dat Mamas for Africa in Congo opende. Sinds 2010 is het een veilige haven voor tientallen vrouwen. In het centrum vinden tal van activiteiten plaats. Tegelijk is het de uitvalsbasis voor andere projecten van Mamas for Africa.

De dagelijkse leiding van het Maison is in handen van de Belgische ontwikkelingswerkster Sarah Depuydt. Onder haar hoede worden er vormingen georganiseerd. Ook biedt ze hulp aan vrouwen in nood die er aankloppen. Dagelijks biedt Sarah het hoofd aan intimidatie en pogingen om het Maison te destabiliseren.

ProjectID: 11 MFA 38

HELP NU!            Word meter of peter van dit project

Meer weten over Maison de la Femme? Klik hier.

 

Naar boven
Centres d'Ecoute-Bukavu

Centres d'Ecoute-Bukavu

Luisteren naar wat leeft en daar dan op inspelen. Dat is het doel van onze Centres d’ Ecoute. Het zijn de antennes die Mamas for Africa overal in de regio uitzet. Zo komen we veel verkrachte of verstoten vrouwen op het spoor, die anders onzichtbaar blijven.

Mama Noélla luistert in de regio rond Bukavu naar de trieste verhalen van verkrachte vrouwen. Ze organiseert in de dorpjes kleine hulppostjes waar die vrouwen terecht kunnen.

De vrouwen krijgen eerste hulp. Bij ernstige problemen krijgen ze opvang in het Maison de la Femme. Alle informatie wordt verzameld. Ze dient om druk uit te oefenen op nationale en internationale instanties. Ter plaatse worden AGR's - activités génératrices des revenus - georganiseerd.

ProjectID: 12 MFA 47

HELP NU!            Word meter of peter van dit project

 

Naar boven
Upendo-Bukavu

Upendo-Bukavu

Dokter Musole Sifa helpt vrouwen met een vervelend kropgezwel. Door slechte voeding en een gebrek aan jodium krijgen veel vrouwen ermee te maken. Door het gezwel raken de hals en het gezicht van de vrouwen misvormd. Het hindert hen ook bij het eten en slikken en in hun dagelijkse activiteiten. Dikwijls hebben ze veel pijn.

Dokter Sifa en haar team organiseren voorlichtingsmomenten over gezonde voeding. Raadpleging, screening, verzorging en nazorg. Dokter Sifa doet het allemaal. Zij kan jouw financieel duwtje in de rug goed gebruiken.

Een aantal keer per jaar strijkt een medisch team van Artsen zonder Vakantie neer voor een reeks heelkundige ingrepen. Zo kunnen elk jaar meer dan 150 vrouwen geholpen worden dankzij het werk van deze ploeg en van de equipe van dr. Sifa.

ProjectID: 11 MFA 39

HELP NU!           Word meter of peter van dit project

Naar boven
Maison de la Femme Uvira

Maison de la Femme Uvira

Maison de la Femma Uvira. Ook in het stadje Uvira heeft Mamas for Africa een Maison de la Femme geopend. De dagelijkse leiding is in handen van Luinda Rashid. Hij krijgt ondersteuning en advies van Nicole Nuyts, een Belgische die al jaren in de regio werkt en ervoor zorgt dat Mamas for Africa dit nieuwe project op de voet kan volgen.

Doel en aanpak van het Maison in Uvira zijn dezelfde als in Bukavu: opleiding, vorming, noodhulp en antenne voor de regio. Over het concept van de Maison de la Femme verneem je meer via deze link.

ProjectID: 12 MFA 48

HELP NU!           Word meter of peter van dit project

Naar boven
Aprohade-Rwanda

Aprohade-Rwanda

Monique Mineur en Agnes Metegwaraba zijn de moedige krachten achter dit project. Ook zij zoeken naar manieren om in Rwanda jonge meisjes en alleenstaande moeders aan een eerbaar beroep te helpen.

Het project draait voornamelijk rond een naaiatelier waar de meisjes leren borduren en stikken. Het resultaat is mooi en kwaliteitsvol witgoed: handdoeken, lakens, tafeldoekjes. Dit project kun je steunen door een aankoop in onze boetiek.

ProjectID: 10 MFA 37

HELP NU!            Word meter of peter van dit project

Naar boven