Nieuws

Mamas for Africa is zowel in België als in Africa actief. Lees op deze pagina’s de laatste berichten over onze activiteiten. Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Après-Ski bar t.v.v. Mamas for Africa

19/12/2017

Woensdag 20 december organiseert Burger Folie Leuven een après-ski bar waarvan de opbrengst naar Mamas for Africa gaat. Iedereen van harte welkom 🎅🏼 Er vallen ook leuke prijzen te winnen met hun tombola waaronder een bon van Burger Folie t.w.v. 40€

Lees meer...

Warmathon van Music For Life

19/12/2017

Loop op zaterdag 23 december de Warmathon in Leuven voor Mamas for Africa in een uniek t-shirt! Ze zijn er in verschillende maten voor mannen en vrouwen. De t-shirts zijn van hoogstaande kwaliteit en kosten 25€/stuk. Met dank voor medesponsoring door Vedette Sport uit Lier. Geef je maat door via info@mamasforafrica.be of 016/206343

Lees meer...

De Andere Kerstmarkt in Leuven

19/12/2017

Een kerstmarkt met vzw's en ngo's die de kloof tussen arm en rijk bestrijden in het noorden en/of het zuiden.

Lees meer...

Oost-Congo vandaag. Hoe maakt Mamas for Africa het verschil?

19/12/2017

Zaterdagnamiddag 25 november e.k. organiseert Mamas for Africa een panelgesprek in het notarishuis te Leuven. Kom eens luisteren hoe Mamas for Africa het verschil maakt in Oost-Congo. Inschrijven kan via info@mamasforafrica.be of 016/206343.

Lees meer...

Voor één keer heeft Trump gelijk

20/09/2017

Jan Goossens, directeur van Mamas for Africa, schreef een opiniestuk in De Standaard van woensdag 20 september 2017.

Lees meer...

Mamas for Africa gaat mee op Tournée Généreuse

29/08/2017

Meer en meer mensen kiezen ervoor een stukje van hun nalatenschap toe te wijzen aan een goed doel. Omdat niet altijd duidelijk is wat de voordelen zijn en hoe dit in zijn werk gaat, organiseert Testament.be in september en oktober Tournée Généreuse.

Lees meer...

Vertegenwoordigster van Mamas for Africa in Oost-Congo wordt Vredesvrouw

15/12/2016

Nicole Nuyts, vertegenwoordigster van Mamas for Africa in Oost-Congo, krijgt op 15 december van de Vrouwenraad de eretitel van Vredesvrouw.

Lees meer...

Laat vrouwen vooruitgaan

09/09/2016

'Laat vrouwen vooruitgaan' is de nieuwe slogan van Mamas for Africa. Met deze slogan zet Mamas for Africa haar nieuwe affichecampagne 2016 in. De slogan vat samen wat Mamas for Africa doet, maar het is tegelijkertijd een oproep aan u.

Lees meer...

Kaartjes Actie

Postkaarten voor Oost-Congo

01/04/2016

Stuur een kaartje met uw wensen voor de vrouwen van Oost-Congo. We nemen uw wensen dan mee in onze koffer en zorgen ervoor dat ze op bestemming raken.

Lees meer...

Toenemend seksueel geweld in Burundi plaatst Mamas for Africa voor een nieuwe uitdaging.

04/03/2016

Sinds de Burundese president Nkurunziza zich tegen de wil van een deel van de bevolking voor de derde keer liet herverkiezen, staat het land aan de rand van een burgeroorlog. En net zoals in Oost-Congo dreigen vrouwen en meisjes daar het grootste slachtoffer van te worden.

Lees meer...

Sensibilisering via luisterspelen

05/02/2016

Mamas for Africa zet volop in op sensibilisering. Met luisterspelen bestrijden we het geweld tegen en de uitbuiting van vrouwen in Oost-Congo.

Lees meer...

Baarmoederverzakking en vrouwenrechten

24/01/2016

Mamas for Africa ondersteunt ook vrouwen met complexe gynaecologische problemen zoals een prolaps. Ook hier liggen ongelijke rechten voor vrouwen aan de basis.

Lees meer...