Welkom op de blog van Mamas for Africa

Blijf je graag op de hoogte van al wat reilt en zeilt, hier en ginder? Dan is dit vast je favoriete pagina. Lees regelmatig onze nieuwe berichten.

Volg ons ook op Facebook.

Ja, dit gebeurt ook…

Blogpost van Mama Nicole op 10/12/2014

Op een zekere vrijdagnamiddag krijgen we een oproep van Madame Noëlla met de vraag of we twee vrouwen die bij haar zijn komen aankloppen, kunnen helpen...

Lees meer...

La Maison de la Femme Bukavu

Blogpost van Miet op 03/07/2014

La Maison de la Femme, het huis waar al die verkrachte vrouwen hun verhaal komen vertellen. Ze komen van uit de bergen rondom. Hoeveel uren hebben ze al gestapt om het transithuisje van onze partners in de dorpen te bereiken? Daarna nog eens een reis van 3 tot 5 uren of soms een hele dagreis over hobbelige aarden wegen. Gezeten op de kiepbak van een vrachtwagen, achterop een moto of bijeen geperst in een camionette, bereiken ze de grote stad. De meesten onder hen zijn hier nog nooit geweest. De grote stad Bukavu aan het Kivu meer.

Lees meer...

Terug in Congo

Blogpost van Mama Hilde op 30/05/2014

2014. Opnieuw ben ik hier in de zo prachtige regio van Zuid Kivu waar de natuur betoverend mooi is. Vooral in Uvira verplettert de hitte je bijna. Maar de warme verwelkoming van onze mensen in onze Maisons de la Femme in Uvira en Bukavu slaat ons om het hart. “Bienvenue, bienvenue, Maman Hilde et Maman Charlotte”, “Aksanti, Merci”, “Dankjewel dat jullie hier zijn!”

Lees meer...

Op weg van Baraka over Uvira tot in Bukavu

Blogpost van Mama Nicole op 15/04/2014

Baraka……een klein 100 km ten zuiden van Uvira……Maandagmorgen, na een iets of wat rustige nacht, vertrekken we, chauffeur, Merry en ik, vanuit Baraka met 10 zieke vrouwen die we later verder rijden naar Bukavu…….125 km ten noorden van Uvira.

Lees meer...

Het verhaal van Cloë (schuilnaam)...

Blogpost van Mama Nicole op 23/07/2013

Op 15-jarige leeftijd wordt Cloë uitgehuwelijkt. Zij gaat wonen bij de familie van haar man in Bijombo, zoals haar cultuur dat voorschrijft. Haar eigen familie verlaat Congo omwille van de oorlog in 1996 en trekt naar een vluchtelingenkamp in Burundi.

Lees meer...

........weer onmenselijk......

Blogpost van Mama Nicole op 13/05/2013

Furaha, 7 maanden zwanger, gedrogeerd en verkracht...

Lees meer...

Het verhaal van Céline en haar gezin...

Blogpost van Rashid op 08/07/2013

Zovele verkrachte vrouwen en meisjes. Allemaal het slachtoffer van rivaliserende bendes. Allemaal met hun eigen gruwelijke verhaal. Zo ook weer het vreselijke lot dat Céline (schuilnaam) en haar gezin is overkomen. Ik vraag me vaak af hoe het mogelijk is dat mensen zo iets doen!

Lees meer...

Terug in Congo

Blogpost van Mama Nicole op 01/07/2013

Als ge denkt....ik ga er stillekes aan terug in vliegen na een verlof in België.......vergeet dit maar, van den eerste moment weer met die twee voeten er volop in......vandaag stonden de tranen me echt heel hoog......het was efkes allemaal teveel van het goede

Lees meer...

“Jullie krijgen niet één geit, maar een hele kudde!”

Blogpost van Florence op 03/04/2013

In de voorbije maand maart kregen 30 vrouwen in Kalehe een geit. Met het kweken van deze geiten kunnen na verloop van tijd een grote groep van vrouwen geiten houden.

Lees meer...

Het verhaal van de vijfjarige Malaika...

Blogpost van Mama Nicole op 27/03/2013

Malaika is niet haar echte naam. Wat ze meemaakte is wel echt, het is de wrede realiteit hier. Ze is 5 jaar oud. Haar verhaal...

Lees meer...

Onze missie in Kinshasa

Blogpost van Mama Hilde op 18/03/2013

We vertrokken in de sneeuw en ijzel en we kwamen toe in een warm, zonovergoten Kinshasa waar de bevolking van 8 miljoen inwoners zich als krioelende mieren voortbewegen door de straten en steegjes……

Lees meer...

Onze psychosociale assistente Merry...

Blogpost van Mama Nicole op 18/02/2013

Elke week ontvangen wij verkrachte vrouwen en meisjes uit de omtrek in ons Maison de la Femme in Uvira. Onze psychosociale assistente Merry luistert naar hen en bereidt hen voor op hun reis naar het hospitaal in Bukavu.

Lees meer...

Hakuna matata!

Blogpost van Florence op 28/01/2013

Helemaal nieuw en pas aangekomen in Congo! Ik zal er MarieDo en het team van Mamas for Africa in het Maison de la Femme in Bukavu komen versterken.

Lees meer...

Is dat niet mooi?????

Blogpost van Mama Nicole op 14/01/2013

Is dat niet mooi?????

Lees meer...

Wat gaat de tijd toch snel!

Blogpost van Mama Nicole op 18/12/2012

Wat gaat de tijd toch snel! We zijn alweer beland in de december maand en wat zal het vlug 2013 zijn.

Lees meer...

Verkozen tot "Vredesvrouw 2012"

Blogpost van Mama Hilde op 11/12/2012

"Het was een hele verrassing voor mij toen Christine me belde om het nieuws te vertellen dat ik verkozen ben tot "Vredesvrouw 2012".

Lees meer...